Sportief WIOS

Vzw WIOS maakt kleuters vanaf 3 jaar in kleine groepen van maximaal 5 zwemmertjes per leraar spelenderwijs vertrouwd met het water. Na voldoende lessen is je kind klaar om crawl en schoolslag aan te leren, op zijn of haar tempo.

 

De lessen worden georganiseerd in reeksen van 10 van telkens een uur. Uw kleuter beleeft samen met andere kinderen onvergetelijk zwemplezier. Nadien kan uw kind terecht in onze synchroschool.

In de synchroschool leert uw kind basistechnieken synchroonzwemmen, zowel in het zwembad als in de turnzaal. Bij de eendjes werkt hij of zij aan synchrobrevet 1, bij onze pinguïns aan synchrobrevet 2 en bij onze dolfijnen aan synchrobrevet 3.

 

Onder leiding van enthousiaste en gediplomeerde trainers ontdekt uw kind onze synchrosport, een combinatie van lenige, krachtige en ritmische zwembewegingen op muziek.

 

Onze eigen zwemsters leggen graag uit wat onze mooie sport inhoudt tijdens onze opendeurdagen in Januari of November! 

U wil een gezonde en plezierige vrijetijdsbesteding voor uw kind? Dan kan hij of zij terecht bij onze recreatieve afdeling, de jongsten bij de zeepaardjes, de oudsten bij de zeesterren.

 

In elke synchrozwemmer schuilt een artiest. Dat kunnen onze zeepaardjes en zeesterren laten zien tijdens recreatieve meetings, op verplaatsing of in eigen bad.

Zwemmertjes die alle synchrobrevetten hebben behaald, zijn klaar voor het grotere werk. Tijdens de intensievere synchrotraining (3- tot 4-maal per week) bereiden zij zich onder leiding van onze ervaren trainers voor op binnen- en buitenlandse wedstrijden. Dat zijn er een viertal per jaar.

 

Onze vereniging kiest ervoor om alle zwemmertjes van wedstrijden te laten proeven, omdat wij ervan overtuigd zijn dat elk kind getalenteerd is. Bij ons zit niemand op de bank: gemotiveerde zwemmers nemen minstens deel aan de figurenwedstrijden. Geregeld organiseert onze vereniging grote wedstrijden, zodat het thuispubliek volop kan genieten van de enthousiaste inzet van onze zwemmers.

Ook jongens kunnen bij WIOS artistiek aan de slag in het water.  Benieuwd?

Kom ons opzoeken

Zwembad Heuvelkouter

Sportlaan 5, B-1770 Liedekerke

Stuur ons een email
Volg ons op Facebook en Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 by WIOS vzw.

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now